Zgarda antiparazitară Scalibor® – Substanţa activă şi efecte

Zgarda antiparazitară Scalibor®, prin substanţa activă Deltametrin, acţionează eficient împotriva căpuşelor şi puricilor de la câini şi protejează împotriva ţânţarilor(Culex pipiens pipiens) şi flebotomilor(Phlebotomus perniciosus), fiind eficientă timp de 6 luni.

În acelaşi timp, câinii sunt protejaţi faţă de bolile transmise de căpuşe şi ţânţari, cum sunt babesioza, erlichioza, borelioza, leishmanioza şi dirofilarioza.
Beneficiile zgărzii Scalibor®:

 •  Acţiune repelentă:
  Insecta parazită părăseşte gazda.
 • Efectul anti-feeding:
  Previne înţepătura. Insecta parazită nu se mai hrăneşte. Reduce riscul apariţiei bolilor transmise prin înţepătură
 • Efectul knock-down:
  Insecta parazită este paralizată
 • Acţiune insecticidă:
  Insecta parazită este omorâtă.

Deltametrinu face parte din grupa piretroidelor de sinteză, cunoscute pentru efectul de îndepărtare imediată (repelent) şi omorâre rapidă (insecticid/acaricid) a insectelor parazite.

Prin efectul repelent se înţelege acţiunea substanţelor active de îndepărtare a insectelor parazite de pe animal. După aplicarea zgărzii antiparazitare Scalibor®, substanţa activă se răspândeşte uniform pe pielea şi părul câinelui. Prin contactul insectei parazite cu pielea sau blana animalului, Deltametrinu pătrunde prin tegumentul parazitului şi acţionează asupra sistemului nervos al acestuia, producând hiperexcitabilitate, paralizie(efectul Knock-Down) şi în final moartea parazitului(acţiune insecticidă). Astfel se urmăreşte îndepărtarea insectei parazite de pe câine, oprirea transmiterii de agenţi patogeni(efect repelent de contact), precum şi oprirea transmiterii mai departe a agenţilor patogeni la câinii netrataţi sau chiar la om.

Recomandări privind aplicarea corectă a zgărzii antiparazitare Scalibor®:

Numai o zgardă fixată corect asigură eliberarea continuă şi eficientă a substanţei active. Scopul este de a asigura o suprafaţă de contact cât mai mare între zgardă şi suprafaţa gâtului câinelui, pe întreaga durată a zilei. Acesta se realizează atunci când zgarda este fixată în aşa fel încât între ea şi gâtul animalului să încapă două degete. Surplusul de zgardă se taie, la distanţă de 5 cm de locul de prindere. Astfel, la câinii în creştere lungimea se poate adapta cu uşurinţă, în funcţie de circumferinţa gâtului.

După aplicarea zgărzii antiparazitare Scalibor®, substanţa activă Deltametrin se dizolvă în stratul de sebum de pe piele şi păr şi difuzează uniform pe toată suprafaţa corpului.

Zgarda antiparazitară Scalibor®, chiar de la începutul celei de-a doua săptămâni, îşi atinge eficacitatea maximă și protejează timp de 6 luni.

Zgarda antiparazitară Scalibor® oferă câinelui dvs. protecţie împotriva: căpuşelor, ţânţarilor timp de 6 luni şi a puricilor timp de 4 luni.