Zgarda antiparazitară Scalibor®

Zgarda antiparazitară Scalibor

Zgarda antiparazitară Scalibor® oferă câinelui dvs. protecţie împotriva: căpuşelor, ţânţarilor timp de 6 luni şi a puricilor timp de 4 luni.

Combaterea puricilor

În combaterea eficientă a puricilor este important să eliminăm atât formele adulte de pe câine cât şi larvele din mediul înconjurător.

Pentru combaterea insectelor adulte se pot folosi pipetele, Spot-on, precum Exspot®. Acesta are efect repelent timp de 4 săptămâni. Ce este efectul repelent? Puricele se urcă pe organismul gazdă, unde intră în contact cu substanţa activa din Exspot® (permetrina 65%) de pe piele şi blană; substanţa activă trece prin tegumentul parazitului şi afectează sistemul nervos al puricelui; la început puricele intră intr-o stare de agitaţie, după care paralizează şi moare. Efectul repelent este important pentru că împiedică hrănirea insectei parazite cu sângele animalului şi astfel se diminuează pericolul transmiterii de agenţi patogeni şi previne alergia la purici.

O dată cu deparazitarea animalului infestat cu purici trebuie deparazitate neapărat toate celelalte animale din gospodărie, chiar dacă nu există semne că ar avea purici.

Pentru combaterea puricilor din mediul înconjurător, aflaţi în diverse stadii de dezvoltare, se pot obţine de la medicul veterinar diferite spray-uri şi soluţii insecticide.

Puricele de pisică - Ctenocephalides felis