Protecţia cu Scalibor®

Scalibor® este o zgardă cu acţiune de lungă durată bazată pe o tehnologie avansată şi unică. Zgarda Scalibor este rezistenta la apă, fără miros şi foarte sigură. Scalibor® imobilizează şi omoară căpuşele dar şi alte insecte cum sunt: puricii, ţânţarii şi flebotomii. Scalibor protejează câinele dumneavoastră de muşcătura ectoparaziţilor.

Scalibor®  eliberează din matricea zgărzii  substanţa activă deltametrin printr-un mecanism unic. Substanţa difuzează prin stratul de sebum pe toată suprafaţa corpului.  Deltametrin omoară căpuşele în toate stadiile de dezvoltare şi este foarte eficient chiar şi în cazurile de infestaţii severe.

Zgarda Scalibor® este rezistentă la apă şi acţionează la fel de bine atunci când este udă. Este uşor de folosit şi protejează câinele  contra căpuşelor, dar şi a puricilor, ţânţarilor şi flebolomilor, începând cu vârsta de 7 săptămâni, pe o durată de minimum 4- 6 luni . testa

Cum aplicăm zgarda Scalibor®

Cum aplicăm zgarda Scalibor

Scalibor® este uşor de aplicat şi protejează câinele timp de minimum 4- 6 luni . Pentru o aplicare corectă urmăriţi instrucţiunile de pe ambalaj . Verificaţi periodic poziţia corectă a zgărzii.

O zgardă aplicată corect asigură eliberarea continuă şi eficientă a substanţei active. Scopul este asigurarea unei suprafeţe de contact cât mai mare între zgardă şi suprafaţa gâtului câinelui, pe întreaga durată a zilei. Aceasta se realizează atunci când zgarda este fixată în aşa fel, încât între ea şi gâtul animalului încap două degete. Bucata de zgardă în exces se taie, la distanţă de 5 cm de locul de prindere. Astfel, la câinii în creştere, lungimea se  adaptează în funcţie de circumferinţa gâtului.

Pentru un efect optim aplicaţi zgarda primăvara devreme înainte de apariţia căpuşelor sau cu o săptămână înaintea apariţiei  riscului de infestare cu căpuşe sau cu alţi paraziţi externi (purici, ţânţari, flebotomi). După perioada activă de 6 luni, zgarda trebuie înlocuită. 

Rezumatul caracteristicilor

Scalibor® Protector Band:

 • Fortschrittliche Technologie
 • Zeckenschutz bis zu 6 Monate
 • Schützt auch gegen Sandmücken und Gemeine Stechmücken
 • Geruchlos, färbt nicht ab
 • Wasserresistent
 • Auch für Welpen ab 7 Wochen
 • Einfache Anwendung
  • Prospectul produsului

   Scalibor Protectorband 48 şi 65 cm, zgardă antiparazitară pentru câine ce conţine ca Substanţă activă: deltametrin 0.760 g respective 1.000 g şi Excipienţi: dioxid de titaniu (E171) şi Trifenil fosfat.
   INDICAŢII: Pentru controlul infestaţiilor cu căpuşe (Ixodes ricinus; Rhipicephalus sanguineus) timp de 5 - 6 luni şi controlul infestaţiilor cu purici timp de 4 luni. Controlul sugerii sângelui a flebotomilor (Phlebotomus perniciosus ) timp de 5-6 luni. Efect împotriva hrănirii la ţânţarii din specia Culex pipiens pipiens timp de 6 luni.
   CONTRAINDICAŢII: Nu se recomandă la căţeii mai mici de 7 săptămâni. Nu se foloseşte la câinii cu afecţiuni dermatologice. Nu se recomandă la animalele cunoscute ca fiind hipersensibile la piretroide. Nu se recomandă la pisici.
   REACŢII ADVERSE: În cazuri rare poate apărea fixarea căpuşelor în timp ce poartă zgarda. Prin urmare, in astfel de cazuri nefavorabile, nu se poate exclude în întregime transmiterea bolilor infecţioase prin căpuşe sau muşte de nisip. În cazul aparitiei de leziuni ale pielii, zgarda se va inlatura până la dispariţia simptomelor. Dacă observaţi reacţii grave sau
   alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.
   SPECIE ŢINTĂ: Caini.
   RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ: Se scoate zgarda din pliculeţul sigilat. Se ajustează zgarda în jurul gâtului animalului fără a se lega foarte strâns. Între gât şi zgardă trebuie să rămână spaţiu de două degete unul
   lângă altul. La aplicarea zgărzii se va asigura contactul cât mai direct cu pielea gâtului iar excesul de lungime se taie la 5 cm de la cataramă. ATENŢIONĂRI SPECIALE :Spălaţi mâinile cu apă rece şi săpun după aplicarea zgărzii. Nu utilizaţi produsul dacă sunteţi alergici la trifenil fosfat. Evitaţi accesul copiilor la zgardă în special al
   celor sub vârsta de 2 ani, mai ales să se evite atingerea zgărzii, joaca sau să nu o introducă în gură.Se va avea grijă să se evite expunerea prelungită a copiilor mici la contactul cu zgarda, de ex. să doarmă cu un animal care poartă zgarda.
   CONDIŢII SPECIALE DE DEPOZITARE Pachetul cu zgarda se va păstra în alta cutie de carton pana la utilizare. În timp ce contactul ocazional cu apa nu reduce eficienţa zgărzii totuşi trebuie îndepărtată înainte ca animalul să înoate sau să fie spălat deoarece substanţa activă este nocivă pentru peşti şi alte animale acvatice . Câinii nu trebuie lăsaţi să înnoate timp de 5 zile după ce au purtat zgarda.

Căpuşele